Hoppa till sidans innehåll

Att vara funktionär


 

Att tävla och att besöka tävlingar är kul och lärorikt och varje år genomför vi på föreningen ett antal tävlingar. De kan vara av olika slag så som klubb- eller träningstävlingar, men också för alla andra i Värmland och resten av landet.  Varje ridlektions-dag har blivit tilldelad några tävlingsdagar då man får i uppgift att hjälpa till med något. På varje tävling finns det en tävlingsledare som är ansvarig och till den personen kommer du att kunna vända dig om du har några frågor.  Alla barn under 12 år behöver sin målsman med sig.

 

Vad behöver vi hjälp med för att kunna hålla tävlingar i vår förening? Jo:

 

Parkeringsvakt:

Hälsar alla välkomna, dirigerar bilar och transporter och ser till att de parkerar på rätt ställe.

 

Framridning/Framhoppning:

Ser till att det inte är för många ekipage samtidigt inne på framridningen, har koll på startlistan så att man kan ropa in nästa ekipage som får komma in på framridningen och att ryttarna håller sig till de regler som finns i Tävlingsreglementet (TR). Överdomaren eller domaren på tävlingen kontaktas vid misstanke om regelbrott.

 

Banpersonal/Banchef:

Plockar upp rivna hinder, krattar, mäter, flyttar hinder etc. På banan finns en utbildad banbyggare som är ledare och fördelar uppgifterna mellan funktionärerna.

 

Flaggare:

På hoppbanan står personer med flagga som markerar start och mållinje. Flaggan används för att markera när tävlingsekipaget får över linjen och när tidtagningen börjar/slutar.

 

Sekretariatet:

Tar emot alla anmälda, kollar mät- och vaccinationsintyg, tar betalt, svarar på frågor, ordnar med start- och resultatlistor mm. Här sköts det mesta genom Tävlingsdatabasen, ett enkelt och tydligt program som ordnar med listor, anmälningar och betalningar redan innan själva tävlingen drar igång. Lite datavana är bra att ha, men det finns uppgifter även för den som inte är så haj på datorer.

 

Prisutdelning:

Lägger fram priser och delar ut dem vid prisutdelningen inne på banan. 

 

Cafeterian:

Serverar personal, ryttare och besökare med mat, fika, kaffe och allt annat som håller oss glada och mätta under tävlingsdagen.

 

Speaker:

Spelar musiken och är den som talar om vem som är på banan, vem som ska in, hur poängställningen ser ut och håller i all annan information som ska meddelas.

 

Domartorn:

Vid hopptävlingar har vi tidtagning och man sitter tillsammans med hoppdomaren i domartornet och tar tid på ekipagen på banan.

 

In och utsläpp:

Är precis som det låter, man släpper in och ut ekipage till och från tävlingsbanan och håller koll på att det är rätt ryttare som kommer in på banan.

 

Sjukvårdare:

Ridsportförbundet ställer krav på föreningarna att en lägst HLR-utbildad person finns på plats vid tävlingsarrangemang. Personen finns tillgänglig med plåster och bandage för mindre sår. Tävlingsledningen tillsammans med överdomaren (ÖD) är de som ytterst tar beslut om en tävlande inte tillåts fortsätta om en olycka sker. 

Förberedelser dagen innan:

Allt händer inte på tävlingsdagen. Saker måste förberedas också. Byggas hinder, sätta upp staket, fixas med cafeterian och bäras datorer till sekretariatet. Här är alla välkomna, ju fler vi är ju bättre!

 

Alla kan inte göra allting, men alla kan göra någonting! När du blir tilldelad ett pass på en tävlingsdag får du gärna höra av dig till den som håller i tävlingen om du har frågor. Du kan också prata med din instruktör som vet vem som har svaren på dina frågor. Tveka inte att höra av dig om du funderar över något.

Tillsammans hjälps vi åt och när man väl har varit med några timmar på en tävlingsdag så inser man också att det är rätt så roligt och att klubbandan och VI som tillsammans gör det bästa av vår förening är det viktigaste vi har!

Uppdaterad: 08 SEP 2016 10:37 Skribent: Magnus Malmgren

Vill du börja rida hos oss?

Maila dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig så snart vi har en tid att erbjuda!
Vi erbjuder ridundervisning på olika nivåer:

Ridlekis för barn från 4 år
Nybörjare barn/ungdom
Barn, ungdomar och vuxna med ridvana
Hoppgrupper för Ponny/ Häst
Trimgrupp i dressyr
Fredagsaktivitet (löshoppning m.m) se separata anslag på Facebook 

Kontakta oss
Mail:
 This is a mailto link
 Tel: 0565-71 12 67

Fakturafrågor mailas till:
This is a mailto link

telefontid måndag 08.00-17.00
övrig tid - lämna meddelande på telefonsvarare
så hör vi av oss så snart vi kan!

 

SRF samarbetar med

I samarbete med Hälsokällan i Sunne

                   SUNNE

 

 

Foto: Theresa Falck

Våra tävlingar 2020

 8 mars
Regional och lokal tävling i
Working Equitation för ponny och häst

 14-15 mars
Regional och lokal tävling i
hoppning för ponny och häst

 4-5 april 
Regional och lokal tävling i
dressyr för ponny och häst 

 10 maj 
Regional och lokal tävling i 
Working Equitation för ponny och häst 

10-11 oktober
Regional och lokal tävling i hoppning
ponny och ridhäst

24-25 oktober
Regional och lokal tävling i dressyr
ponny och ridhäst

 

 Se TDB för proppar! 

 

Länk till anläggningsskiss

 

Info om våra Pay and Jump

Datum våren 2020:

19 januari
9 februari
23 februari
7 mars
13 mars
12 april

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Sunne RF - Ridsport
Häljeby 81
68691 Sunne

Kontakt:
Tel: 0565711267
E-post: This is a mailto link