Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Riktlinjer för lektionsryttare och medlemmar"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Riktlinjer för lektionsryttare och medlemmar


SRF är en ideell förening

 

Sunne Ryttarförening är en ideell förening och det betyder att du inte bara är kund hos oss utan att du i och med ditt medlemskap äger en del av klubben. Som medlem förväntas du måna om föreningen och ställa upp med en viss mängd ideellt arbete. Det betyder också att alla pengar som föreningen får in går direkt till verksamheten och utvecklingen av den. Det finns ingen ägare som gör vinst på vår verksamhet utan vi arbetar alla för att kunna driva en så god förening som möjligt. Alla medlemmar, nya som gamla, är för oss minst lika viktiga!

 

Att vara en god hästmänniska

 

Som lektionsryttare förväntas du ha ett gott horsemanship och ta ansvar för häst och utrustning även utöver lektionstid. Detta innebär att

- Du som rider i ordinarie ridgrupper (ej ridlekis) uppmuntra satt vara på plats i god tid så att du kan göra i ordning din häst själv och därmed bli säkrare i din hästhantering, även om personalen hjälper till med förberedelserna åtminstone för dagens första grupp.

- Sköter hästen ordentligt om hästen ska in i stallet efter din lektion.

- Har ett gott uppträdande i stallet, t.ex. hjälper andra, håller ordning, inte skriker åt hästen och tänker på säkerheten i all hästhantering. Stallregler finns anslagna på dörren in till stallet för alla att ta del av.

 

Säkerhet

Sunne Ryttarförening ska vara ett föredöme beträffande säker lektionsverksamhet och hästhantering. En stor del av våra rutiner t.ex. vid uppsittning och hoppning har stor vikt för säkerheten. Du kan förvänta dig att instruktören tar ett stort ansvar för detta. Men en del saker har du som ryttare ansvar för i samband med lektionsridning.

- Du ska bära godkänd hjälm, sko med klack och för ryttare under 18 år ska säkerhetsväst alltid bäras vid hoppning. Säkerhetsväst rekommenderas för alla vid hoppning och uteritt.

- Ta aldrig av eller på kläder när du sitter på hästen om ingen håller i.

- Knacka på och invänta svar innan du går in i manegen.

- För att undvika smitta vill vi att du som vistas i olika stall har separata ”SRF-kläder”. Detta är speciellt viktigt om du vistas i stall dit det kommit nya hästar den senaste månaden. Ett utbrott av t.ex. kvarka kan innebära att vi måste stänga verksamheten under flera månader.

Effektiva lektioner

Vi vill att tiden på våra lektioner ska utnyttjas så väl som möjligt (observera dock att upp- och avsittning ingår i lektionstiden). Du kan förvänta dig att personalen gör sitt bästa för att lektionstiden ska användas så effektivt som möjligt, men även din insats är viktig. Så klart ska vi tänka på att vi har med levande varelser att göra och att det därför inte alltid blir exakt som man har tänkt, men här några generella hållpunkter.

-  Alla ska vara klara att gå in i ridhuset senast 5 minuter före lektionstidens början.

-  Var rätt utrustad när du går till manegen så att lektionstid inte går åt till t.ex. att leta efter spön eller ta av kläder.

- Gör ditt bästa för att hålla en bra fördelning mellan hästarna under lektionen.

Föräldrars medverkan

Som förälder till en yngre ridande (c:a 4-11 år) förväntas du vara delaktig i stallet och vid uppsittning och ridning till dess att barnet klarar dessa moment själv. Anledningen till detta är dels barnens säkerhet men också att det inte finns personal för att hjälpa alla med att t.ex. sadla och sitta upp utan att det tar väldigt lång tid av lektionen. Ibland finns personer i stallet som hjälper till ideellt, men vi kan inte bygga verksamheten på dessa insatser.

 

Plats i ridgrupp och betalning

Om du inför en ny termin önskar byta ridgrupp eller sluta rida vill vi ha din information skriftligt via e-post till info@sunnerf.se. Uppsägning sker senast 1 månad före fakturaperiodens slut. Således är man bunder per fakturaperiod. Ridavgiften betalas i förskott och återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg eller motsvarande.

 

Avbokning/Igenridning

Avbokning ska ske senast kl. 15.00 måndag-fredag samt innan kl 08.00 på lördagar på minridskola.se

En missad ridlektion (max 2/termin) kan tas igen i mån av plats under förutsättning att den avbokats på ett korrekt sätt. En ridlektion som inte är korrekt avbokad är förverkad. Igenridning sker på andra lektioner under veckan, när det finns ledig plats och gruppen är på läplig nivå. Bokning sker på minridskola.se

 

Information

Vi gör vårt bästa för att sprida information om vad som händer i föreningen och du håller dig informerad genom att läsa på anslagstavlan i stallet samt att regelbundet besöka vår hemsida www.sunnerf.se. Där finns t.ex. nyheter, information om tävlingar och andra aktiviteter, kallelse till medlemsmöten, foton m.m. Särskild kallelse inför terminsstarterna skickas inte ut utan medföljer faktura samt anslås i stallet och på hemsidan.

Ni kan också följa oss på Facebook! Sök på Sunne Ryttarförening.

Sist men inte minst,

Välkommen som lektionsryttare och medlem hos Sunne Ryttarförening!

Inga nyheter är skapade

Vill du börja rida hos oss?

Maila dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig så snart vi har en tid att erbjuda!
Vi erbjuder ridundervisning på olika nivåer:

Ridlekis för barn från 3 år
Nybörjare barn/ungdom
Barn, ungdomar och vuxna med ridvana
Hoppgrupper för Ponny/ Häst
Trimgrupp i dressyr
Fredagsaktivitet (löshoppning m.m) se separata anslag på Facebook 

Kontakta oss
Mail:
 info@sunnerf.se

Fakturafrågor mailas till:
ekonomi@sunnerf.se

Kontakt verksamhetschef:
chef@sunnerf.se

Tillfälligt nedlagd telefontid.
Vid frågor, kontakta oss via mail
så hör vi av oss så snart vi kan!

 

SRF samarbetar med

I samarbete med Hälsokällan i Sunne

                   SUNNE

  

Våra tävlingar 2021

 Se Facebook för datum och TDB för proppar! 

 

Länk till anläggningsskiss

 

Info om våra Pay and Jump

Ge ett bidrag via när du spelar på Svenska Spel via Gräsroten

 

Postadress:
Sunne RF - Ridsport
Häljeby 81
68691 Sunne

Kontakt:
Tel: 0565711267
E-post: info@sunnerf.se