Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Covid 19


Nya rutiner för all vistelse och ridning som sker på Sunne Ryttarförening (SRF)

Med anledning av de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten så har vi på SRF sett över vår verksamhet och anpassat den så att vi inte ska kunna vara orsak till smittspridning. Det här är vår enda chans att ha igång verksamheten för er medlemmar och vi behöver er hjälp för att lyckas!


För att våra ridskolehästar ska må bra behöver de daglig skötsel och motion. Foder, försäkringar och hovslagerikostnader är oförändrade även om hästarna står. För hästarnas, er och föreningens skull känns det viktigt att verksamheten inte stannar helt. Föreningen har ett stort ansvar som djurägare.


Vi vet att det är det otroligt värdefullt för er medlemmar att få komma hit och röra på sig, få umgås med dessa fantastiska djur och känna hästarnas stora lugn och vänlighet. Men vi ber att ni bara uppehåller er på anläggningen när ni ska rida och ta hand om hästen. Dröj inte kvar, utan åk hem så fort som möjligt.


Till Sunne RF tar du dig på följande sätt: Du färdas i egen bil eller går/cyklar/springer hit. Samåk inte och ta helst inte bussen.


Vi stänger av stallen för alla utom personal, hästägare till de privatuppstallade hästarna och ryttare med anläggningskort.


Därför behöver vi nu er hjälpa att följa våra rutiner till punkt och pricka! Inget får lämnas till slumpen, alla måste ta ansvar och hjälpas åt!


Viktigt: Tvätta händerna – Håll avstånd – Stanna hemma vid minsta förkylningssymtom!

Vår grundregel är minst 2 m avstånd eller mer, i allt vi gör.

• Ridskolestallet stängs för alla utom personal och de som hämtar/lämnar sina lektionshästar from 17/11.

• Omklädningsrum, cafeteria och läktare stängs av helt from 17/11

Dessa rutiner börjar att gälla från och med den 17/11 helt utan undantag.

Ridskolans elever

Ridskolans elever rider ungefär på sina vanliga tider. Små ändringar av tiden kommer att genomföras, så att elever i olika grupper inte kommer samtidigt. När man kommer hit går man in genom stora entréen i ridskolestallet, privatdelen är avstängd för ridskoleryttare även toaletten där.


Du kommer ensam till stallet 20 minuter före din ridlektion färdigklädd med hjälm, ridskor, ridhandskar och eventuell väst. Du får ha en medhjälpare med om du ännu inte är myndig och har behov av assistans vid iordningsställande.  Hästlistan kommer att sitta ute på dörren till stallet. Ni förbereder själva er häst inför lektion på angiven plats. Där väntar du, med minst 2 meters avstånd till övriga elever, på din ridlärare. Går din häst på lektionen innan, väntar du i gången vid handikapprampen (minst två meter till övriga) och du tar över tyglarna inne i ridhuset av den som håller i hästen från motsatt håll (höger sida).


Du sitter sedan upp självständigt. Ridlärarna kommer att hålla avstånd och du förväntas kunna sitta upp själv, med pall utan övrig hjälp. Elever som behöver ha ledare eller mycket hjälp vid uppsittning får ha med sig en medhjälpare som bor i samma hushåll (med mycket hjälp menas hjälp med att spänna sadelgjord, ändra stigläder etc.).


Medhjälpare som inte behövs under lektionen lämnar ridhuset, går ut genom en av ridhusdörrarna och väntar i bilen/utomhus under lektionen. Ta en promenad!


Efter avslutad ridlektion tar du in din häst i stallet, binder upp den i boxen med grimman över tränset och lämnar anläggningen direkt. Personal kommer att ta hand om din häst. Du går ut genom någon av ytterdörrarna i ridskolestallet. Ska din häst gå lektionen efteråt, byter ni av varandra i ridhuset. Den nya ryttaren tar över tyglarna på den sida av hästen där du inte står.


Om du har kläder som du behöver i ditt skåp i omklädningsrummet så måste du hämta dem snarast möjligt, eftersom vi kommer att stänga detta.

Medlemsuppstallade

För dig som har häst uppstallad på Sunne RF gäller samma regler som för övriga: du begränsar din tid i stallet till minsta möjliga. Du kommer bara hit för att rida/sköta om din häst (in/utsläpp/fodringar) och gemensamma åtaganden (t.ex. låsning). Lämna anläggningen genom närmaste dörr nere i stallet då du är färdig med hästskötseln. Omklädningsrummen stängs av, så du bör ta hem de saker du behöver ur ditt skåp.
Max en person i taget inne i sadelkammare. Hämta din utrustning och ta den sedan till din box. Gör i ordning din häst i boxen och använd endast spolspiltan för avsedda ändamål.
Medhjälpare är endast tillåtet för underåriga och när man ska hoppa. Det är bara tillåtet att ha med sig en medhjälpare vid hästhanteringen, ej inne i ridhuset (undantag vid hoppning, då det är tillåtet med en medhjälpare). Medhjälpare som inte behövs under ridningen lämnar ridhuset och väntar i bilen/utomhus. Ta en promenad!


Begränsningar på antalet ridande i ridhusen kommer att införas.
Du som hästägare ansvarar för att meddela din medryttare/hästskötare vad som gäller och att reglerna efterföljs.

Ryttare som kommer hit med egen häst - har anläggningskort

Vi kommer fortsätta ha ridhuset öppet för dig med egen häst (anläggningskort).
För att minska antalet människor inne på anläggningen ännu mer ser vi helst att du antingen kommer hit med din häst färdig för ridning och även tar hem den med utrustningen på, eller håller till i/vid din egen hästtransport om du gör i ordning den på plats.
Det är bara tillåtet att ha med sig en medhjälpare vid hästhanteringen, ej inne i ridhuset (undantag vid hoppning, då det är tillåtet med en medhjälpare). Under tiden du rider ska medhjälparen vänta utomhus eller i egen bil. Cafeteria, omklädningsrum och läktare är avstängda och får inte användas.

Ta hand om er!

 

Vänlig hälsning,

Personalen och styrelsen Sunne RF

 

Uppdaterad: 27 OKT 2020 07:33 Skribent: Fredrik Stodne
E-post: Adressen Gömd

Vill du börja rida hos oss?

Maila dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig så snart vi har en tid att erbjuda!
Vi erbjuder ridundervisning på olika nivåer:

Ridlekis för barn från 3 år
Nybörjare barn/ungdom
Barn, ungdomar och vuxna med ridvana
Hoppgrupper för Ponny/ Häst
Trimgrupp i dressyr
Fredagsaktivitet (löshoppning m.m) se separata anslag på Facebook 

Kontakta oss
Mail:
 This is a mailto link

Fakturafrågor mailas till:
This is a mailto link

Kontakt verksamhetschef:
This is a mailto link

Tillfälligt nedlagd telefontid.
Vid frågor, kontakta oss via mail
så hör vi av oss så snart vi kan!

 

SRF samarbetar med

I samarbete med Hälsokällan i Sunne

                   SUNNE

  

Våra tävlingar 2021

 Se Facebook för datum och TDB för proppar! 

 

Länk till anläggningsskiss

 

Info om våra Pay and Jump

Ge ett bidrag via när du spelar på Svenska Spel via Gräsroten

 

Postadress:
Sunne RF - Ridsport
Häljeby 81
68691 Sunne

Kontakt:
Tel: 0565711267
E-post: This is a mailto link