Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Välkommen till oss på Sunne Ryttarförening!

Hos oss är alla välkomna oavsett kön, ålder eller vana, vi har något för alla! Vi erbjuder grupplektioner, trimgrupper, privatlektioner, handikappridning samt olika läger och kurser. Våra ridskolehästar är fina och välutbildade, vi har hästar i alla storlekar; från shettis, ponnyer till storhäst. För de små mellan 3-9 har vi ridlekis på våra små, söta shettisar. Undrar du något är du varmt välkommen att ta kontakt med oss!

Sunne Ryttarförening bildades 1975. Då var det en relativt liten förening, med ett 50-tal medlemmar. Det anordnades små lokala klubbtävlingar för medlemmarna och tävlingarna hölls på en ishockeybana under sommarmånaderna. Under denna tid hade föreningen ingen egen ridskola, man åkte istället till Arvika Ridklubb, ca 6 mil från Sunne, med buss en gång i veckan.

1982 flyttade föreningen till Bäckalund som ligger ca 2 mil utanför Sunne och man startade då den första ridskolan. Efter några år införskaffades ett ridtält och detta blev ett lyft för föreningen som växte till ett par hundra medlemmar.

1992 flyttade föreningen till sin nuvarande plats, Gyllby, som ligger nära Sunne tätort. Tältet flyttades med och man anlade även en utomhusridbana. Stallbyggnaden fanns redan sedan många år tillbaka då Gyllby gård varit ett stuteri för varmblodiga travhästar.

1995-1996  bygges ridhuset, vilket gjorde att verksamheten ökade ytterligare. Idag är Sunne Ryttarförening en mellanstor ridklubb med ca 250 medlemmar och ca 125 ridande lektionselever per vecka.

Uppdaterad: 09 DEC 2013 22:32

 

 

SRF samarbetar med

I samarbete med Hälsokällan i Sunne

                   SUNNE

 

 

Foto: Theresa Falck

Våra tävlingar 2018

 24-25 mars
Regional och lokal tävling i
hoppning för ponny och häst

29 april
Nationell dressyrtävling för ponny

1 maj
Regional och lokal tävling i dressyr
ponny och ridhäst

12-13 maj 
Regional och lokal tävling i
hoppning för ponny och häst med DIV IIII

8-9 september
Regional och lokal tävling i dressyr
ponny och ridhäst med DM

6-7 oktober
Regional och lokal tävling i hoppning
ponny och ridhäst med DIV III

 Se TDB för proppar! 

 

Länk till anläggningsskiss

 

Pay n' Jump

22 januari

19 februari

12 mars

21 maj

11 juni

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Sunne RF - Ridsport
Häljeby 81
68691 Sunne

Kontakt:
Tel: 0565-711267
E-post: This is a mailto link

Se all info