Välkommen till oss på Sunne Ryttarförening!

Hos oss är alla välkomna oavsett kön, ålder eller vana, vi har något för alla! Vi erbjuder grupplektioner, trimgrupper, privatlektioner, handikappridning samt olika läger och kurser. Våra ridskolehästar är fina och välutbildade, vi har hästar i alla storlekar; från shettis, ponnyer till storhäst. För de små mellan 3-9 har vi ridlekis på våra små, söta shettisar. Undrar du något är du varmt välkommen att ta kontakt med oss!

Sunne Ryttarförening bildades 1975. Då var det en relativt liten förening, med ett 50-tal medlemmar. Det anordnades små lokala klubbtävlingar för medlemmarna och tävlingarna hölls på en ishockeybana under sommarmånaderna. Under denna tid hade föreningen ingen egen ridskola, man åkte istället till Arvika Ridklubb, ca 6 mil från Sunne, med buss en gång i veckan.

1982 flyttade föreningen till Bäckalund som ligger ca 2 mil utanför Sunne och man startade då den första ridskolan. Efter några år införskaffades ett ridtält och detta blev ett lyft för föreningen som växte till ett par hundra medlemmar.

1992 flyttade föreningen till sin nuvarande plats, Gyllby, som ligger nära Sunne tätort. Tältet flyttades med och man anlade även en utomhusridbana. Stallbyggnaden fanns redan sedan många år tillbaka då Gyllby gård varit ett stuteri för varmblodiga travhästar.

1995-1996  bygges ridhuset, vilket gjorde att verksamheten ökade ytterligare. Idag är Sunne Ryttarförening en mellanstor ridklubb med ca 250 medlemmar och ca 125 ridande lektionselever per vecka.

Uppdaterad: 2013-12-09 22:32

SRF samarbetar med

I samarbete med Hälsokällan i Sunne

SUNNE